VAN HET AARDGAS AF

We willen onze CO2-uitstoot drastisch verlagen en de aardbevingen in de provincie richten veel te veel schade aan. Daarom heeft Nederland besloten om versneld van het aardgas af te gaan. Tegelijkertijd is aardgas van alle fossiele brandstoffen de minst schadelijke en de meest betaalbare.

 

Er zijn op korte termijn domweg geen alternatieven. Bovendien is de gassector van groot economisch belang voor de stad. Er zal de komende jaren gas worden gewonnen, omdat anders - letterlijk - huishoudens in de kou komen te zitten en onze bedrijven stil zullen vallen. Als we geen grotere stappen zetten, zullen we de CO2 doelstellingen van ‘Parijs’ in 2030 nooit halen.

Hoe vinden we zo snel mogelijk een betaalbaar en CO2 vriendelijk alternatief voor aardgas? Hoe zorgen we samen met onze energie industrie dat ze nieuwe milieu- en economisch duurzame energietechnologie omarmen, waardoor ze nieuwe business cases kunnen introduceren en de vele banen in deze sector in onze gemeente behouden blijven? Kunnen we de nieuwe opgedane kennis, producten en energie exporteren en zo van de stad een economisch powerhouse maken?

© 2018 VVD Groningen - Haren - Ten Boer

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now